Seria “Amurg”-Stephanie Meyer


Seria care a deschis calea spre succes cartilor cu vampiri este seria “Amurg”.Saga a fost ecranizata in 2008 in regia lui Catherine Hardwicke.Imediat dupa ce cartile si ,mai tarziu,filmul au fost lansate s-a produs o explozie.Toata lumea citea “Amurg” si era fan “Amurg”.Toata lumea era indragostita de Robert Patinson , Kristen Stewart etc.Eu mi-am luat cartile prin 2009 si , pentru mine,”Amurg ” chiar a fost deschizator de drumuri penmtru cartile cu vampiri.Am devenit fana inraita “Amurg” si “uram” (e mult spus “uram”) intr-un fel “Jurnalele Vampirilor” pentru ca mi se pareau copiate dupa Twilight. Apoi am aflat ca “Jurnalele Vampirilor” au fost scrise in 1991 si mi-a mai scazut gradul de fan inrait.
Dupa succesul seriei “Amurg” , au continuat mii de carti SF ,mai ales cu vampiri.Eu nu m-am putut abtine si mi-am cumparat si celelalte carti cu vampiri(inafara de Sange Albastru,Casa de Sticla si Vampirii Sudului).Toti autorii de carti SF au vazut ca aceste carti au succes si au inceput sa le scoata pe banda rulanta,dar ,chiar daca unii spun ca s-au saturat de astfel de carti,le cumparam ca si painea.
In mare povestea este cam asta:Bella Swan (om fiind) se indragosteste de Edward Cullen(vampiri),dar ,mai tarziu, si de varcolacul Jacob, prieten din copilarie a Bellei.Dar Bella il alege pe Edward ,se casatoreste cu el si in ultimul volum,dupa multe obstacole in dragostea lor, face un copil cu el,care aproape o omoara.Apoi Edward o transforma in vampir.Numai ca totul nu este asa de simplu cum povestesc eu aici.Cititi(dar cred ca a-ti facut-o deja) si savurati voi povestea.
Povestea e foarte frumoasa si merita sa ai cartile in biblioteca.

Amurg:
“Isabella Swan nu are parte de prea multă distracţie de când s-a mutat din însorita Arizona în Forks, un orăşel în care plouă mai tot timpul. Dar când se îndrăgosteşte de chipeşul şi misteriosul Edward Cullen, despre care colegii spun că ar fi… vampir, viaţa ei ia o întorsătură total neaşteptată! Edward este la rândul lui atras de Bella, dar şi de mirosul sângelui ei, aşa că fiecare apropiere de iubita lui e în acelaşi timp o plăcere şi un chin teribil; dacă Edward îşi pierde capul pentru o clipă, Bella îşi pierde viaţa…”

Detalii tehnice:
BIBLIOTECA RAO
Traducator: Laura Frunza
Colectie: ***
Domeniu de editare: fantasy/seria amurg
ISBN: 9789731035994
Nr. Pagini: 384
Aparitie: 10.5.2008

Luna Noua:

Pentru Bella Swan un singur lucru este mult mai important decât însăşi viaţa ei: Edward Cullen. Dar a fi îndrăgostită de un vampir este chiar mai periculos decât ar putea ea să-şi imagineze. Edward a salvat-o deja pe Bella din ghearele unui vampir periculos, dar acum relaţia lor cutezătoare îi pune în pericol pe toţi cei dragi lor şi cei doi îşi dau seama că necazurile abia acum încep… Toţi cititorii cuceriţi de bestsellerul lui Stephenie Meyer Amurg sunt dornici să afle cum se va desfăşura în continuare povestea celor doi neobişnuiţi îndrăgostiţi. Şi nu vor fi cu siguranţă dezamăgiţi. În Luna Nouă,lui Stephenie Meyer îi reuşeşte din nou o irezistibilă combinaţie dintre dragoste şi suspans într-o palpitantă poveste cu vampiri şi nu numai.”

Detalii tehnice:
BIBLIOTECA RAO
Traducator: Laura Frunza;Mihaela Frunza
Colectie:
Domeniu de editare: fantasy/seria amurg
ISBN: 9789731036366
Nr. Pagini: 480
Aparitie: 12.2.2009

Eclipsa:

Eclipsa este a treia carte din seria AMURG în care se continuă povestea adolescentei Bella Swan şi a vampirului Edward Cullen de care e îndrăgostită. Prietenia Bellei cu vârcolacul Jack nu este deloc pe placul lui Edward Cullen, dar primejdia în care se află Bella, ameninţată de Victoria şi de vampirii nou-născuţi creaţi de aceasta, îi apropie pe Edward şi pe Jack şi duce chiar la o alianţă între vampiri şi vârcolaci. Bella suferă neputând răspunde dragostei lui Jack, dar trebuie să-şi urmeze pasiunea – să fie împreună cu Edward oricât de mare ar fi preţul pe care trebuie să-l plătească. Pentru asta însă trebuie să rupă legăturile cu lumea oamenilor, pas pentru care nu este încă pregătită. Zbuciumul din inima Bellei, iubirea nemărginită a lui Edward şi umanitatea vârcolacului învolburează de pasiune acest roman în care nu întâmplător personajele se regăsesc în trăirile eroilor din La răscruce de vânturi. ”

Detalii tehnice:
BIBLIOTECA RAO
Traducator: Laura Frunza
Colectie:
Domeniu de editare: fantasy/seria amurg
ISBN: 9789731038490
Nr. Pagini: 544
Aparitie: 9.3.200

Zori de zi:

Atunci când iubeşti persoana care te ucide, nu mai ai de ales. Cum poţi să fugi, cum poţi să lupţi, când asta i-ar face rău persoanei iubite? Dacă viaţa ta ar fi tot ce ai putea să-i dăruieşti celui iubit, cum ai putea să nu i-o dai? Dacă ar fi cineva pe care l-ai iubi cu adevărat?A fi irevocabil îndrăgostită de un vampir reprezintă pentru Bella Swan atât fantezie cât şi coşmar,împletite într-o realitate extrem de periculoasă. Pe de-o parte este pasiunea ei intensă pentru vampirul Edward Cullen şi pe de altă parte legătura strânsă dintre ea şi vârcolacul Jacob Black, iar Bella a fost nevoită să îndureun an plin de tentaţii tumultuoase, pierderi şi lupte acerbe între rivali pentru a ajunge la deznodământul dorit. Decizia ei iminentă de a alege fie întunecata, dar seducătoarea lume a nemuritorilor, fie o viaţă simplă de muritoare reprezintă acum firul de care atârnă soarta a două triburi.Alegerea ei a declanşat însă şi o serie de evenimente neaşteptate ce vor avea, probabil, consecinţe inimaginabile. Iar viaţa Bellei ar putea fi distrusă pentru totdeauna.”

Detalii tehnice:
BIBLIOTECA RAO
Traducator: Laura Frunza;Mihaela Frunza
Colectie:
Domeniu de editare: fantasy/seria amurg
ISBN: 9789735400279
Nr. Pagini: 768
Aparitie: 11.6.2009

Puteti comanda cartile de aici.

In 2010 ,autoarea a mai scos un volum ,”Noua si scurta viata a lui Bree Tanner”, dupa care nu pot sa zic ca m-am dat in vant .Meyer a spus pe site-ul ei personal,ca fara acest volum nu am fi putut intelege “Eclipsa”.Eu am inteles-o si fara.

Advertisements

7 thoughts on “Seria “Amurg”-Stephanie Meyer

 1. amurg a fost seria care m`a facut sa vreau sa citesc mai multe carti cu vampiri.imi amintesc ca volumul 4 nu aparuse in romania,dar il gasisem pe un blog tradus si am scos o parte la imprimanta,iar restul l`am citit la pc:))

  Like

  1. Eu mi-am luat cartile in august,intr-o saptamana le-am citit pe toate si apoi a trebuit sa astept pana in septembrie pentru Zori de Zi.A fost un chin!

   Like

 2. My spouse and i ended up being so peaceful John could conclude his preliminary research through the ideas he gained when using the blog. It is now and again perplexing just to possibly be giving for free helpful hints that many some people could have been selling. Therefore we discover we’ve got the writer to thank because of that. The most important explanations you have made, the simple site menu, the friendships your site make it possible to foster – it’s many powerful, and it’s really aiding our son in addition to the family imagine that that article is exciting, and that’s pretty important. Thanks for the whole lot!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s