15 idei de cadouri pentru orice cititor înrăit


Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar cei mai mulți dintre noi se gândesc deja la ce cadouri să ofere persoanelor dragi din viața lor. Însă trăim într-o lume în care putem găsi chiar și lucruri de care nu avem idee că există, așa că diversitatea este imensă, iar alegerea cadoului perfect este uneori imposibilă. Pentru că vă iubesc pe fiecare în parte, m-am gândit să vă fac viața mai ușoara. Așa că am căutat internetul în lung și-n lat și am ales 15 cadouri pe care orice cititor înrăit visează să le primească. Bineînțeles, dacă decideți că aceste cadouri sunt prea drăguțe ca să nu vă aparțină, puteți trimite oricând această listă iubitului, părinților sau prietenilor cei mai buni.

1.Tricou personalizat 

bookish tshirt

Un tricou personlizat reprezintă întotdeauna un cadou foarte simpatic și ușor de obținut. Tot ce trebuie să faceți este să aflați care este cartea preferată a persoanei căreia vreți să i-l dăruiți și să concepeți un design inedit! Puteți, de asemenea, să găsiți pe Google o mulțime de tricouri cu și despre cărți perfecte pentru cititorii înrăiți!

2. Cartea preferată în ediție specială

fangirl special edition

Edițiile speciale sunt întotdeauna alegerea perfectă pentru un cadou reușit! Orice cititor înrăit adoră cărțile în ediție specială, iar dacă dăruiți persoanei speciale din viața voastră ediția specială a cărții lor preferate, puteți fi siguri că vă va aprecia mult mai mult. 🙂

3. Un box-set cu toate cărțile autorului preferat

john green box set

Vă asigur că dacă mie mi-ar dărui cineva un box set cu toate cărțile lui Rainbow Rowell sau a lui Murakami, aș țipa atât de tare încât s-ar auzi până la lună. Nimic nu e mai bine decât să îi arăți unei persoane dragi cât de bine o cunoști făcându-i cadou un box-set cu o serie pe care și-o dorea sau cu toate cărțile autorului prefert.

4. Cărți clasice în ediții inedite

penguin books

Pentru iubitorii de romane clasice am găsit cadoul perfect: cărțile lor preferate în ediții inedite. Un exemplu foarte bun pentru astfel de cadouri sunt cărțile de mai sus, din colecția Penguin. Sunt ieftine, arată bine și constituie un cadou foarte elegant.

5. Transparent book weight…. Sau soluția tuturor problemelor noastre!

transparent book weight

Bănuiesc că sunteți familiari cu momentul în care decizi să îți pui cartea în geantă și să citeși în parc. Frumos, nu? Vremea este frumoasă, cartea este tare bună, ceaiul din thermos are un gust genial… Iar scena pe care o citești, Doamne, este atât de captivantă! Exact când ceva interesant se întâmplă, vine o rafală de vânt și îți zboară paginile! S-a dus cu liniștea ta…

Ei bine, pentru acele momente s-a inventat minunea asta. Un fel de coperta transparent care se pune pe carte și care îți protejează cartea de pete nedorite, vânt enervant sau ploaie.

6. Semne de carte adorabile

rainbow rowell bookmarks

Semnele acestea de carte îmi topesc inima de cititor de fiecare dată când le văd. La vara intenționez să încep o colecție… Între timp, dacă cineva vrea să îmi facă un cadou, semnele de carte cu design-uri inedite sunt perfecte!

Dacă acest cadou vă face cu ochiul, puteți găsi mai multe semne de carte drăguțe într-un articol pe care l-am scris pe blogul Serial Readers. 🙂

7. Parfum cu miros de carte

paper passion perfume

Când eram mică le spuneam mereu alor mei că voi inventa un parfum cu miros de carte. Cineva mi-a luat-o înainte și a avut ideea de a pune mirosul de carte într-un parfum pentru orice om îndrăgostit de cărți.Am adorat mereu mirosul de cărți vechi sau noi… Clar, cadoul perfect!

8. Lumânare cu miros de cărți

book scented candleRămânând în sfera aceasta, un alt cadou foarte drăgălaș îl reprezintă lumâmările cu miros de cărți sau de librării. Ce poate fi mai bun decât să aprinzi o lumânare cu un astfel de miros și să citești o carte bună, alături de o ceașcă de ceai? Hm…! Sună atât de bine.

Am găsit o mulțime de astfel de lumânări, dar preferata mea este cea de mai sus, cu miros de bibliotecă. Puteți găsi mai multe lumânări de-astea adorabile aici.

9. Kit de bibliotecă personal

personal library kit

Un obicei al persoanelor care citesc este să facă sute de listuțe cu cărțile preferate, de ce le-a plăcut o anumită carte sau ce cărți vor să cumpere. De cele mai multe ori pierdem aceste liste imediat ce le facem. De-asta, pentru persoanele care adoră să citească și să facă liste s-a inventat acest kit personal. Eu deja l-am pus pe lista pentru cadourile mele de majorat. 🙂

10. Pernă cu citate din cărți

bookish cushion

Imaginați-vă cu câtă plăcere ar dormi un cititor pe o astfel de pernă! Da, cu siguranță o pernuță de-asta este unul dintre cele mai reușite cadouri pe care i le puteți face unui iubitor de cărți… și de somn!  Pe Google se găsesc o mulțime de design-uri și perne pe care le puteți comanda cu un simplu click, deci treaba voastră este ușoară… de data asta!

11. Eșarfă cu citate din cărți

edgar allan poe scarf

Pentru cititorii care adoră moda s-au inventat eșarfele cu citite din cărți. Adorabile, chic si foarte ușor de purtat, eșarfele de genul ăsta sunt un cadou cu care nu puteți da greș! Eșarfa de mai sus are câteva citate din poeziile lui Edgar Allan Poe. Perfect!

12. Rafturi în forme inedite

invisible bookshelf

Obișnuitele rafturi pentru cărți sunt deja o amintire plăcută… În locul lor apar tot felul de rafturi care mai de care mai ciudate și mai inedite. Spre exemplu, rafturile invizibile de mai sus, pe care mi le-aș achiziționa oricând. Sunt pur și simplu stilate și ciudate. Dacă vreți să faceți un cadou impresionant, un raft de genul ăsta este alegerea corectă. Mai trebuie doar să îl instalați… așa, ca să fie cadoul complet!

13. La un ceai și o șuetă cu autorii clasici preferați… cu Novel Tea!

novel tea

Perfecțiunea se găsește în acest ceai! Noveal Teas este un ceai cu un gust inedit, potrivit pentru cititorii care preferă să aibă un ceai alături de cartea pe care o citesc. În pachetul acesta de ceai se găsesc 25 de pliculețe, fiecare cu un roman clasic diferit și un citat din respectiva carte. Da, trebuie să fac rost de un astfel de ceai.

14. Cană personalizată cu personajul preferat

professional bookworm mugs

Cănile se numără printre cadourile mele preferate, mai ales dacă au un mesaj inedit pe ele. Spre exemplu, cana de mai sus a fost trecută pe lista de lucruri pe care trebuie să mi le iau cât mai repede posibil.

Dacă alegeți să faceți cadou ceaiul de mai sus, puteți completa cadoul cu o cană personalizată cu un mesaj despre cărți, un citat dintr-o carte sau personajul preferat. Vă asigur că îi veți face o bucurie persoanei care va primi cadoul!

15. Lampă de citit automată

automatic reading lamp

Eterna problemă cu lumina insuficientă, care se stinge și se aprinde greu este acum rezolvată! Această lampă automată se aprinde atunci când simte că a fost luată cartea de pe ea și se stinge când se pune la loc. Ingenios, n-am ce zice! Și mai este loc și de câteva cărți de pus acolo… Un cadou perfect!

Gata, cred că sunteți pregătiți pentru cumpărăturile de Crăciun! Cu aceste cadouri nu puteți da greș… Sunt perfecte pentru orice cititor înrăit. Asigurați-vă, însă, că știți preferințele persoanei în cauză. Nu ar fi drăguț să greșiți autorul preferat sau cartea preferată! 😉

Deci, v-ați decis la vreunul dintre cadourile de mai sus? Aștept preferințele voastre în comentarii. Succes la cumpărături!

Advertisements

4 thoughts on “15 idei de cadouri pentru orice cititor înrăit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s