5 cărți scrise de vloggeri


Cu toți știm că fenomenul numit ”vlogging” a luat amploare în ultimii ani. Apar din ce în ce mai multe vlog-uri, iar mulți dintre oamenii care aleg să practice acest hobby ajung să devină faimoși în toată lumea de pe urma filmulețelor lor. Vloggeri ca și Tyler Oakley, Zoe Sugg și Connor Franta sunt cunoscuți în lumea întreagă și au milioane de vizualizări ddatoriă videoclipurilor pe care le postează pe YouTube, în care vorbesc despre viețile lor, despre greutățile pe care le au și despre pasiunile care le fac zilele mai bune. Pentru câțiva dintre pasionații de vlogging, această activitate nu mai este doar un hobby, ci o meserie și un mod bun de a încerca să schimbe lumea.

Trebuie să recunosc că admir fiecare persoană care are curajul de a se așeza în fața unei camere și de a se dezbrăca, practic, de secrete și de ascunzișuri în fața unor necunoscuți. Urmăresc câțiva vloggeri, atât din România, cât și din străinătate, și mă uimesc de fiecare dată cu sinceritatea lor, dar și cu talentul de a face o lume întreagă să îi urmărească.

Un număr destul de mare de vloggeri aleg să își spună trăirile și gândurile nu numai prin vlogging, ci și prin  cărți. Ei își spun poveștile de viață fie prin povești fictive, fie prin relatarea întâmplărilor adevărate din viețile lor. Deobicei, cărțile scrise de vloggeri au parte de  succes, datorită publicului mare pe care îl au deja și a promovării excepționale din partea editurilor care îi publică. Eu am câteva cărți scrise de vloggeri pe lista mea de cărți de citit, chiar dacă pe mulți dintre ei nu îi urmăresc. Îmi place ideea de a citi o carte care spune adevărul, o carte în care foartă multă lume se poate regăsi. O carte care, până la urmă, este scrisă cu sinceritate și care nu urmărește neapărat să spună că viața este roz și că totul se termină cu bine întotdeauna. Tocmai din această cauză, am răscolit internetul cu multă atenție și am ales cinci cărți scrise de vloggeri pe care aș vrea să le citesc și pe care vi le recomand.

Binge – Tyler Oakley

binge

Tyler Oakley este cel mai cunoscut vlogger din lume. Videoclipurile lui sunt vizualizate de milioane de oameni din lumea întragă. Tyler atrage lumea cu umorul lui, dar și cu sinceritatea și cu dorința de a face lumea aceasta un loc mai bun. El a publicat în 2015 o carte în care vorbește despre viața lui de la un om obișnuit la un fenomen de pe YouTube. Vreau foarte mult să citesc această carte, datorită admirației pe care o am pentru Oakley.

Pop culture phenomenon, social rights advocate, and the most prominent LGBTQ+ voice on YouTube, Tyler Oakley brings you his first collection of witty, personal, and hilarious essays written in the voice that’s earned him more than 10 million followers across social media.

A work in progress – Connor Franta

a work in progress

Connor Franta este una dintre personalitățile mele preferate. Îmi place mult sinceritatea lui, dar și curajul cu care confruntă mereu greutățile din viața lui. Unde mai pui că este și frumușel? Bineînțeles, cine îl umărește știe deja că Connor este gay, iar videoclipul în care admite adevărul despre orientarea lui sexuală este preferatul meu din toate cele pe care le-am urmărit până acum. Vreau să îi citesc cartea pentru că am citit câteva fragmente și mi se pare că scrie chiar foarte bine!

In this intimate memoir of life beyond the camera, Connor Franta shares the lessons he has learned on his journey from small-town boy to Internet sensation so far.

Here, Connor offers a look at his Midwestern upbringing as one of four children in the home and one of five in the classroom; his struggles with identity, body image, and sexuality in his teen years; and his decision to finally pursue his creative and artistic passions in his early twenties, setting up his thrilling career as a YouTube personality, philanthropist, entrepreneur, and tastemaker.

Exploring his past with insight and humor, his present with humility, and his future with hope, Connor reveals his private struggles while providing heartfelt words of wisdom for young adults. His words will resonate with anyone coming of age in the digital era, but at the core is a timeless message for people of all ages: don’t be afraid to be yourself and to go after what you truly want.

This full-color collection includes photography and childhood clippings provided by Connor and is a must-have for anyone inspired by his journey.

 

Girl online – Zoe Sugg

girl online

Probabil că de această carte ați auzit deja, datorită faptului că a fost  publicată în mai multe țări din lume, printre care și România. Zoella (sau Zoe Sugg) este un vlogger de beauty și fashion din Anglia, cunoscută în toată lumea datorită talentului ei pentru make up. Zoe a publicat ”Girl Online” în 2014 și, după ce a admis faptul că nu a fost scrisă de ea, a stârnit o controversă atât de mare, încât a trebuit să se retragă pentru o perioadă din lumea internetului. Anul trecut a publicat continuarea cărții, pe care a scris-o chiar ea însuși, de data aceasta. Am citit și eu primul volum și, chiar dacă nu m-am înnebunit după el, este o poveste drăguță, potrivită pentru un vlogger de beauty.

I had no idea GirlOnline would take off the way it has – I can’t believe I now have 5432 followers, thanks so much! – and the thought of opening up to you all about this is terrifying, but here goes…

Penny has a secret.

Under the alias GirlOnline, she blogs about school dramas, boys, her mad, whirlwind family – and the panic attacks she’s suffered from lately. When things go from bad to worse, her family whisks her away to New York, where she meets the gorgeous, guitar-strumming Noah. Suddenly Penny is falling in love – and capturing every moment of it on her blog.

But Noah has a secret too. One that threatens to ruin Penny’s cover – and her closest friendship – forever.

I hate myselfie – Shane Dawnson

i hate myselfie

În afara faptului că titlul acestei cărți este amuzant, descrierea este de-a dreptul genială! Pe Shane îl urmăresc de ceva vreme și este atât de amuzant, încât uneori râd cu lacrimi. Cartea aceasta, în care Shane vorbește despre viața lui, a trecut imediat pe lista mea de cărți de citit ASAP. Deși are și recenzii mai puțin pozitive, îmi place ideea de a urmări viața unui fenomen de YouTube care a trecut prin multe greutăți până să ajungă unde este acum.

The book that more than 12 million YouTube subscribers have been waiting for! Shane Dawson’s memoir features twenty original essays—uncensored yet surprisingly sweet.

From his first vlog back in 2008 to his full-length film directorial debut Not Cool, Shane Dawson has been an open book when it comes to documenting his life. But behind the music video spoofs, TMI love life details, and outrageous commentary on everything the celebrity and Internet world has the nerve to dish out is a guy who grew up in a financially challenged but loving home in Long Beach, California, and who suffered all the teasing and social limitations that arise when you’re a morbidly obese kid with a pretty face, your mom is your best friend, and you can’t get a date to save your life.

In I Hate Myselfie, Shane steps away from his larger-than-life Internet persona and takes us deep into the experiences of an eccentric and introverted kid, who by observing the strange world around him developed a talent that would inspire millions of fans. Intelligent, hilarious, heartbreaking, and raw, I Hate Myselfie is a collection of eighteen personal essays about how messy life can get when you’re growing up and how rewarding it can feel when the clean-up is (pretty much) done.

The amazing book is not on fire – Dan Howell & Phil Lester

the amazing book is not on fire

Imediat ce am găsit această carte pe Goodreads, am trecut-o pe lista mea de TBR. M-a surprins faptul că are un rating foarte bun și, deși nu îi știam pe Dan și pe Phil, îmi place premiza cărții. Voi încerca să urmăresc și câteva vlog-uri făcute de ei și chiar sper să pot citi cartea cât mai curând. Sună tare bine!

 

Hello reader,

In this book is a world. A world created by two awkward guys who share their lives on the internet!

We are Dan and Phil and we invite you on a journey inside our minds! From the stories of our actual births, to exploring Phil’s teenage diary and all the reasons why Dan’s a fail.

Learn how to draw the perfect cat whiskers, get advice on what to do in an awkward situation and discover which of our dining chairs represents you emotionally. With everything from what we text each other, to the time we met One Direction and what really happened in Vegas…

Deși cei mai mulți dintre ei nu sunt scriitori, asta nu înseamnă că vloggerii nu pot publica cărți bune, care să placă cititorilor. Până la urmă, o carte bună nu este neapărat una scrisă foarte bine, ci una în care te regăsești și care spune lucrurilor pe nume.

Ați citit vreuna dintre cărțile de mai sus? Sunt curioasă ce părere aveți despre ele și dacă le-ați recomanda celorlalți sau dacă le-ați citi voi înșivă.

Advertisements

3 thoughts on “5 cărți scrise de vloggeri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s