Recomandarea săptămânii – Narcos


Hello, hellor, my dear readers! Long time no see. Oricât de mult aș încerca, nu reușesc să scriu pe blog atât de mult pe cât aș vrea. Deși agenda îmi este plină de idei de articole, recenzii și tot felul de lucruri pe care vreau să le împărtășesc cu voi, școala, vioara și viața reală rareori mă lasă să mă refugiez în locul meu sigur și liniștit, adică blog-ul meu drag. Dar o nouă săptămână a început, iar astăzi mi-am făcut un pic de timp și reușesc (în sfârșit!) să vă vorbesc despre un serial foarte drag mie.

NARCOS.

Dragul, scumpul Narcos, singurul lucru de acasă de care îmi era dor în Paris.

narcos

Sunt sigură că ați auzit deja de el. Serialul Narcos, produs de compania Netflix și adorat de milioane de oameni din întreaga lume, vorbește despre viața criminalului Pablo Escobar.

Întrebarea de mii de puncte. Cine este Pablo Escobar?

Pentru cei care încă nu au fost afectați de virusul Narcos, Pablo Escobar a fost cel mai bogat și mai faimos drug dealer din Columbia. Atât de bogat, încât cheltuia $2.5000 de dolari numai pe elastice cu care își lega banii. Pe lună. Atât de faimos, încât acesta a pornit un adevărat război cu poliția din Columbia și din America.

Regele Cocainei.

Cei de la Netflix au decis să ia viața lui și să producă un serial care să înnebunească toată lumea. La propriu. Am văzut postere cu Narcos în metroul din Paris, în stația de autobuz din Salonic și Atena, iar ieri un bun prieten mi-a trimis o fotografie cu posterul în Anglia. Narcos este peste tot, iar dacă încă nu l-ați văzut, eu nu știu ce mai așteptați.narcos-3

Ok, haideți să începem cu motivul nr. 1 pentru care trebuie să vizionați primul episod chiar după ce terminați de citit această postare. Acțiunea. Personal, îmi plac filmele care vorbesc despre această lume murdară a drogurilor și a mafioților, dar nici un alt serial nu m-a mai captivat până acum ca și Narcos. Am fost fascinată de acțiune de la început. Am stat cu inima la gură pentru personaje, am încercat să îl prind pe Escobar o dată cu Murphy și Pena și am alergat pe străzile Columbiei o dată cu personajele din serial. Scenariul pur și simplu te prinde, mai ales că știi că totul se bazează pe o poveste reală. Există intrigă, emoție, răsturnări de situație, momente când crezi că nu mai poți să respiri de atât de mult suspans.

Motivul nr. 2. Escobar. Personajul ăsta este fascinant. Și când spun ”personaj”, nu mă refer la unul fictiv, ci la Escobar, omul din viața reală, care a existat și a rămas în istorie pentru crimele lui. Felul în care producătorii îl prezintă este atât de real și de uman, încât ajungi să îl placi și să îți pese de el, împotriva a tot ce a făcut. Pentru că urmărdindu-l, realizezi că multe dintre lucrurile pe care le-a făcut au fost pentru a-și proteja familia și pentru a-și îndeplini visele. În afară de asta, tipul este absolut genial. Curajos, hotărât, protectiv și incredibil de deștept, e aproape imposibil să nu îți dorești să ai mintea lui.

narcosMotivul nr. 3. Personajele. Murphy, Pena și restul personajelor sunt întruchipate de actori absolut geniali, care au făcut o treaba minunată. Emoție, naturalețe, putere de convingere. Fiecare personaj în parte are o poveste care te face să îl placi și să îți dai seama că până și cel mai rău om din lume are un pic de umanitate în el.

Motivul nr. 4. Povestea. Absolut fascinantă. Nu numai viața lui Escobar, ci și poveștile personajelor celorlalte te fascinează. Toată povestea este emoționantă, are o dinamică genială și este impresionantă, mai ales că ajungi să cunoști detalii dintr-o lume mai ascunsă privirilor. Iar atmosfera este extrem de bine capturată și transmisă.

Ok, v-am convins? Credeți-mă, nici eu nu am crezut la început, dar Narcos este unul dintre cele mai fascinante și mai captivante seriale pe care le-ați putea vedea la ora actuală. Serialul pur și simplu te prinde și, înainte să-ți dai seama, este ora șase dimineața și tu ai terminat cele două sezoane apărute, iar inima ta este frântă.

Dacă sunteți curioși, lista de actori arată cam așa:

Series cast summary:
Wagner Moura Wagner Moura
 Pablo Escobar (20 episodes, 2015-2016)
Boyd Holbrook Boyd Holbrook
 Steve Murphy (20 episodes, 2015-2016)
Pedro Pascal Pedro Pascal
 Javier Peña (20 episodes, 2015-2016)
Paulina Gaitan Paulina Gaitan
 Tata Escobar (19 episodes, 2015-2016)
Juan Murcia Juan Murcia
 Juan Pablo Escobar (19 episodes, 2015-2016)
Raúl Méndez Raúl Méndez
 César Gaviria (17 episodes, 2015-2016)
Jorge Monterrosa Jorge Monterrosa
 Trujillo (17 episodes, 2015-2016)
Paulina García Paulina García
 Hermilda Gaviria (16 episodes, 2015-2016)
Diego Cataño Diego Cataño
 La Quica (15 episodes, 2015-2016)

Pentru lista completă de actori și mai multe detalii despre serial, puteți accesa pagina de IMDb al acestuia.

Iar trailer-ul, care pe mine m-a convins, arată cam….

Așa.

Nu credeam că voi ajunge să spun asta vreodată despre un serial cu un dealer de droguri, dar Narcos este, la ora actuală, serialul meu preferat. Sfârșitul sezonului doi a fost pur și simplu nebun, iar sezonul trei parcă este prea departe. Între timp, voi continua să revăd scene și să caut mai multe informații despre Escobar.

Iar voi, dacă nu ați văzut încă serialul, sper că o veți face. Dacă ați prins deja febra Narcos, aștept să îmi spuneți ce vă place cel mai mult la serial și ce așteptări aveți de la sezonul 3.

xoxo,

Bianca

narcos-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s